Aanslag gemeentelijke belasting zaterdag op de mat

19 februari 2021

De aanslag gemeentelijke belastingen valt rond zaterdag 20 februari bij u op de mat. Belastingen betaalt u omdat u gebruik maakt van gemeentelijke voorzieningen zoals de wegen, openbare verlichting, riolering en afvalinzameling. Ook uitgaven voor bijvoorbeeld zorg en welzijn, onderwijs en jeugd worden deels uit de opbrengst van gemeentelijke belastingen betaald.

Dit jaar is de OZB met 12,5% gestegen. Alle gemeenten in Nederland hebben het financieel zwaar. Helaas is de gemeente Medemblik daar geen uitzondering op. Om financieel gezond en in evenwicht te blijven moesten er door de raad stevige keuzes gemaakt worden. Eén van de door de Raad vastgestelde keuzes is het verhogen van de ozb belasting.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van uw aanslag kunt u kijken bij de veel gestelde vragen. Staat uw vraag daar niet tussen dan kunt u contact met de gemeente opnemen. Dinsdagavond van 19 tot 20 uur houden zij een online spreekuur. U kunt dan rechtstreeks vragen stellen over uw belasting aanslag.

Lees verder