Duurzaam Medemblik Award

11 november 2022

Medemblik is trots op de duurzame ambities van vele ondernemers in de gemeente. Zo trots dat de meest duurzame ondernemer jaarlijks beloond wordt met een prijs en een podium. Dit jaar reiken we zelfs twee verschillende prijzen en bijbehorende titels uit.

Meest Duurzame Ondernemer
De award voor Meest Duurzame Ondernemer gaat dit jaar naar de ondernemer die zijn of haar aardgasverbruik duurzaam weet te verminderen. Het gaat daarbij om besparing in verhouding tot gebruik. Kleine(re) ondernemingen kunnen dus ook meedoen (en winnen!).

Meest Duurzame Innovatie
Ook hebben we dit jaar een primeur. De ondernemer met de meest innovatieve techniek, product of dienst dingt mee voor de innovatieprijs. De Meest Duurzame Innovatie staat voor een verduurzaming op het gebied van biodiversiteit, circulair/afval, klimaatadaptatie, vervoer, energieopwekking of warmte.

Eerste drie genomineerden
Als eerste is genomineerd in de categorie ‘Meest Duurzame Innovatie’: Work Secure uit Zwaagdijk. Hier worden beveiligingscamera’s verhuurd die door zonne-energie worden gevoed. Bekijk hier de video. 

Als tweede is genomineerd in de categorie ‘Meest Duurzame Ondernemer’: Rainbow Colors uit Andijk. Deze tulpenkweker heeft zijn kassencomplex volledig aardgasvrij gemaakt. Bekijk hier de video. 

Als derde is genomineerd in de categorie ‘Meest Duurzame Innovatie’: Machinehandel J.P. De Boer uit Abbekerk. Deze uitvinder heeft een duurzaam alternatief ontdekt om brandblussers mee te vullen. Bekijk hier de video. 

Wat valt er te winnen?
Een vakjury buigt zich over alle inzendingen en wijst voor beide categorieën een winnaar aan. Die ontvangen een award en een titel tijdens de Dag van de Ondernemer op 18 november. Deze avond wordt georganiseerd door Ondernemersfederatie Medemblik (OFM) en wordt door veel ondernemers bezocht. Naast de prijs worden de winnaars opgenomen in de poule van duurzame ondernemers en helpt de gemeente bij het verder verduurzamen van hun bedrijf. Meld je nu aan!