Noord-Holland gaat gezamenlijk de strijd aan tegen drugscriminaliteit!

13 november 2020

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord. Het convenant is ondertekend door de 34 gemeenten, politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten.

We moeten keihard de strijd aangaan tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Het gebeurt overal en is dichterbij dan je denkt. Voorheen werkten we met het zogenaamde ‘hennep-convenant’. De afgelopen jaren hebben andere vormen van druggerelateerde criminaliteit een vlucht genomen. Dat vraagt om een nieuw convenant.

Druggerelateerde criminaliteit zorgt voor gevaar in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Vaak gaat het samen met belastingontduiking, uitkerings- en zorgfraude en het witwassen van crimineel geld. En bij een dumping van chemisch afval van een drugslab, loopt ook het milieu schade op.

Lees hier het Convenant Aanpak Drugslocaties Noord-Holland 2020-2025: https://www.nh-sv.nl/kennisbank/ondermijning/convenant-aanpak-drugslocaties/.

Vermoedt u een drugslab of hennepkwekerij?

Bel dan de politie via (0900) 88 44. Anoniem melden kan ook via (0800) 70 00. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op de website www.nhdrugsalert.nl.