Veilig wonen & werken in het buitengebied

23 mei 2022

In het gehele land is er sprake van toenemende criminaliteit in de buitengebieden. Ook in onze regio. Daarom zijn we – in samenwerking met Meld Misdaad Anoniem, het LTO en het CCV – gestart met het ‘Programma Veilig Buitengebied’. Zo willen we gezamenlijk criminaliteit aanpakken en een veilige leef-en werkomgeving creëren voor iedereen.

Boerenbedrijven en tuinders krijgen te maken met diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines op het erf. Ook steken hennepkwekerijen en xtc-labs steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal. Soms met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De problemen beperken zich niet tot de bedrijven zelf. De buitengebieden zijn ook in trek als het gaat om de dumping van chemisch afval en drugsafval.

De aanpak Veilig Buitengebied helpt overheidsorganisaties en andere partijen afspraken te maken om criminaliteit aan te pakken. Dat gebeurt volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht. Veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals voorlichtingsbijeenkomsten en georganiseerd toezicht zorgen we gezamenlijk voor een veiliger buitengebied.

Bijeenkomst 7 juni Wervershoof

Op 7 juni is er een voorlichtingsbijeenkomst over het herkennen van de signalen en de geur van drugs. Deelname is gratis. De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:30 uur in ’t Fortuin op de Dorpsstraat 190 in Wervershoof.

Meld je aan via https://nhdrugsalert.nl/events/