Wie zijn onze meest duurzame ondernemers en wint een prijs? Geef jezelf of iemand anders op!

20 september 2022

Medemblik is trots op de duurzame ambities van vele ondernemers in de gemeente. Zo trots dat de meest duurzame ondernemer jaarlijks beloond wordt met een prijs en een podium. Ben je, of ken je een ondernemer uit Medemblik die duurzaam uitblinkt? Dan zien we jouw aanmelding graag tegemoet. Dit jaar reiken we zelfs twee verschillende prijzen en bijbehorende titels uit.

Meest Duurzame Ondernemer
De award voor Meest Duurzame Ondernemer gaat dit jaar naar de ondernemer die zijn of haar aardgasverbruik duurzaam weet te verminderen. Het gaat daarbij om besparing in verhouding tot gebruik. Kleine(re) ondernemingen kunnen dus ook meedoen (en winnen!).

Meest Duurzame Innovatie
Ook hebben we dit jaar een primeur. De ondernemer met de meest innovatieve techniek, product of dienst dingt mee voor de innovatieprijs. De Meest Duurzame Innovatie staat voor een verduurzaming op het gebied van biodiversiteit, circulair/afval, klimaatadaptatie, vervoer, energieopwekking of warmte.

Wat valt er te winnen?
Naast waardering en inspiratie voor andere ondernemers ontvangen de twee winnaars een award en een titel. Zij krijgen deze uitgereikt tijdens de Dag van de Ondernemer op 18 november. Deze avond wordt georganiseerd door Ondernemersfederatie Medemblik (OFM) en wordt door veel ondernemers bezocht. Daarnaast helpt de gemeente hen samen met de winnaars van eerdere edities bij het verder verduurzamen van hun bedrijf.

Hoe geef ik mezelf of iemand anders op?
Door een e-mail te sturen naar duurzaam@medemblik.nl onder vermelding van ‘Aanmelding Duurzaam Ondernemen Award’. Vermeld in de e-mail:

  • Je contactgegevens (naam en telefoonnummer).
  • Welk bedrijf je wilt nomineren (je eigen bedrijf, het bedrijf waar je werkt, of misschien wel het bedrijf van een bekende), inclusief contactgegevens.
  • Voor welke award je wilt nomineren (Meest Duurzame ondernemer of Meest Duurzame Innovatie).

Je ontvangt daarop een e-mail met instructies en voorwaarden om mee te kunnen doen. Aanmeldingen worden tot uiterlijk 9 oktober in behandeling genomen. Een vakjury zal alle inzendingen beoordelen en twee winnaars kiezen. Winnaars van eerdere edities zijn uitgesloten van deelname.

Klik hier om jezelf of iemand anders op te geven via e-mail.